Švedska policija: Predstavnik Holandije na pjesmi Evrovizije će biti krivično gonjen

Admin | 14 May 2024

Muzičar koji je bio jedan od favorita za pobjedu je izbačen sa takmičenja u Malmeu, što se nikada nije desilo u 68-ogodišnjoj istoriji Evrovizije, nakon što ga je žena iz produkcijskog tima prijavila švedskoj policiji zbog inci
Švedska policija: Predstavnik Holandije na pjesmi Evrovizije će biti krivično gonjen Švedska policija: Predstavnik Holandije na pjesmi Evrovizije će biti krivično gonjen Fotografija je preuzeta sa interneta

Jost Klajn, predstavnik Holandije na Pjesmi Evrovizije koji je diskvalifikovan sa takmičenja samo par sati uoči velikog finala, vjerovatno će biti krivično gonjen za nezakonite prijetnje, saopštila je švedska policija.

Muzičar koji je bio jedan od favorita za pobjedu je izbačen sa takmičenja u Malmeu, što se nikada nije desilo u 68-ogodišnjoj istoriji Evrovizije, nakon što ga je žena iz produkcijskog tima prijavila švedskoj policiji zbog incidenta u bekstejdžu, piše "Guardian".

Emil Anderson, policajac koji vodi ova slučaj, ranije je za švedski SVT kazao da očekuje krivično gonjenje, te da će proces biti ubrzan jer se ne radi o ozbiljnijem zločinu. Dnevno list iz Malmea "Sydsvenska" napisao je da krivično djelo prijetnje obično rezultira novčanom kaznom nakon presude.

Nakon što je Klajn izbačen sa takmičenja, holandski emiter Avrotros saopštio je da je šokiran odlukom, te priznao da je Klajn napravio "prijeteći pokret" prema kamermanki, ali da je nije dotakao.

Organizatori Eurosonga nisu željeli da otkriju više detalja o incidentu, ali su pojasnili da drugi izvođači i članovi delegacija nisu bili umiješani, odgovarajući na glasine da je u incident bila umiješana izraelska delegacija, u jeku tenzija između takmičara zbog rata u Gazi.

Bonus video:

Tekst preuzet sa interneta ne oznacava nase miseljenje nase redakcije. Autor vijesti vijesti.me mi dajemo licno misljenje o svakoj vijesti.

Ocenjujemo vest sa 8/10
Ova vest ima 1349 karaktera sto je za 9% vece od proseka.
Ovo je trenutno 37634 vest

NE PROPUSTITE

Švedska pojačava mjere bezbjednosti nakon pucnjave u blizini izraelske ambasade

Predstavnik Holandije diskvalifikovan sa Pjesme Evrovizije: Članica produkcijske ekipe rekla da je zastrašivao

Belgija: Sindikati prekinuli prenos Evrovizije da bi osudili akcije Izraela; Švedska: Apel na bojkot takmičenja

Ponovo vojni rok u Njemačkoj – i gdje još u Evropi?


Jost Klajn Evrovizija Holandija Švedska

KomentariOstavi komentarGrafik posecenosti • Najnovije
  Najcitanije
  Komentari

  • Cijene goriva u Crnoj Gori
  • Benzin 1.30€/l
  • Dizel 1.41€/l
  • TNG 0.90€
  • Pogledaj detaljnije..


  Najnovije vijesti