Mandić: Rasprava ili politička svađa neka sačeka da dobijemo pozitivan IBAR, nakon toga neka svi kažu šta žele

Admin | 11 Jun 2024

Predsjednik Skupštine je pozvao političke aktere da ne komplikuju stvari i da se uzdrže
Mandić: Rasprava ili politička svađa neka sačeka da dobijemo pozitivan IBAR, nakon toga neka svi kažu šta žele Mandić: Rasprava ili politička svađa neka sačeka da dobijemo pozitivan IBAR, nakon toga neka svi kažu šta žele Fotografija je preuzeta sa interneta

Brine me da negdje u političkoj utakmici, političkom žaru, neko može prosto da "polomi stvari po kući" i iskompikuje stvar, saopštio je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

"Želio sam da pozovem sve političke aktere, sve one koji imaju različita mišljenja u Crnoj Gori, svi imamo različita mišljenja, ali imamo jedan cilj ka kome se krećemo i imamo javne stavove svih onih koji se kreću ka tom cilju odnosno koji su zaduženi da taj posao odrade umjesto građana Crne Gore, da ne komplikuju stvari i da se uzdrže, jer svaka rasprava ili politička svađa neka sačeka da prvo dobijemo pozitivan IBAR pa nakon toga neka svi kažu jedni drugima šta žele", rekao je Mandić gostujući na Prvoj TV.

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić je najavio sinoć da će u najkraćem roku predložiti razrješenje ministra pravde Andreja Milovića, optuživši ga da je sa šefom države Jakovom Milatovićem pokrenuo “koordinisanu opstrukciju” Vlade.

Premijer je to saopštio nakon što ga je Milović juče ujutru pozvao da predloži njegovo razrješenje, tvrdeći da Spajić vuče stranku, Vladu i državu u “ponor”.

Skupština je prošlog četvrtka usvojila sedam "IBAR zakona": o lobiranju, o sudovima, o Sudskom savjetu i sudijama, o Centru za obuku u sudstvu i Državnom tužilaštvu, o Specijalnom državnom tužilaštvu, o Državnom tužilaštvu, te o Zakoniku o krivičnom postupku. Dan kasnije, usvojene su izmjene zakona o sprečavanju korupcije, o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, o medijima, o nacionalnom javnom emiteru - Javnom medijskom servisu Crne Gore, te o audiovizuelnim medijskim uslugama.

Tih 12 su uslov da Crna Gora stekne uslov da dobije pozitivnog Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24 (IBAR).

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je prekjuče da je donio ukaze o proglašenju deset zakona koji su u prethodnim danima usvojeni od strane Skupštine Crne Gore.

Skupština je Milatoviću uputila svih 12 usvojenih zakona, a on je dva dokumenta vratio na ponovno odlučivanje - Zakon o nacionalnom javnom emiteru – Javnom medijskom servisu Crne Gore i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudovima.

Bonus video:

Tekst preuzet sa interneta ne oznacava nase miseljenje nase redakcije. Autor vijesti vijesti.me mi dajemo licno misljenje o svakoj vijesti.

Ocenjujemo vest sa 10/10
Ova vest ima 2336 karaktera sto je za 63% vece od proseka.
Ovo je trenutno 41220 vest

NE PROPUSTITE

CGES dijeli 10 miliona od prošlogodišnjeg profita

Subotić: Rješenje je plod odluke Spajića i njegovog tima da sasluša glas građana i sačuva nosioca zdravstvenog turizma

Spajić: Pljevlja su najbolji primjer dekadencije kroz koju je naše društvo prošlo u prethodnom periodu

Junher: Bez Strategije za borbu protiv korupcije nema jasnog napretka

Demokrate o uslovima pod kojima bi prihvatile ulazak BS-a u vlast: Raskrstite s DPS-om, pa da se razgovara


Andrija Mandić Milojko Spajić IBAR Andrej Milović Skupština Crne Gore Vlada Crne Gore

KomentariOstavi komentarGrafik posecenosti • Najnovije
  Najcitanije
  Komentari

  • Cijene goriva u Crnoj Gori
  • Benzin 1.30€/l
  • Dizel 1.41€/l
  • TNG 0.90€
  • Pogledaj detaljnije..


  Najnovije vijesti