"Zabrinuti smo zbog situacije kroz koju prolazi članstvo Sindikalne organizacije Željezare"

Admin | 11 Jun 2024

Iz Sindikata metalskih i rudarskih radnika su kazali da kao i do sada daju punu podršku članovima i rukovodstvu Sindikalne organizacije EPCG - Željezara Nikšić, " se ne obeshrabre na svom putu spašavanja Željezare, očuvanja svoji
"Zabrinuti smo zbog situacije kroz koju prolazi članstvo Sindikalne organizacije Željezare" "Zabrinuti smo zbog situacije kroz koju prolazi članstvo Sindikalne organizacije Željezare" Fotografija je preuzeta sa interneta

Sindikat metalskih i rudarskih radnika Crne Gore kao granski sindikat pod kojim djeluje Sindikalna organizacija EPCG - Željezara Nikšić oštro osuđuje i izražava zabrinutost povodom aktuelne situacije kroz koju prolazi članstvo sindikalne organizacije na čelu sa predsjednikom, kolegom Ivanom Vujovićem. Pored toga što zaposleni decenijama unazad trpe konstante promjene u rukovodstvu kompanije, posledice promašenih privatizacija, danas se susrijeću i sa pokušajima antisindikalne diskriminacije, navodi se u saopštenju Unije slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG).

"Ovdje javnost podsjećamo da su zaposleni u ovoj kompaniji u naletu poslednje privatizacije uspjeli sačuvati svoja radna mjesta samo zahvaljujući istrajnosti u sindikalnoj borbi, što je očigledni trn u oku menadžmentu ove kompanije. Ovim, kao i do sada, dajemo punu podršku članovima i rukovodstvu Sindikalne organizacije EPCG - Željezara Nikšić da se ne obeshrabre na svom putu spašavanja Željezare, očuvanja svojih radnih mjesta i očuvanja Kolektivnog ugovora", piše u saopštenju koje potpisuje predsjednica Sindikata metalskih i rudarskih radnika Crne Gore Sandra Obradović.

Bonus video:

Tekst preuzet sa interneta ne oznacava nase miseljenje nase redakcije. Autor vijesti vijesti.me mi dajemo licno misljenje o svakoj vijesti.

Ocenjujemo vest sa 7/10
Ova vest ima 1209 karaktera sto je za 49% vece od proseka.
Ovo je trenutno 41259 vest

NE PROPUSTITE

Prihvaćena ponuda švajcarske kompanije za zakup proizvodnih kapaciteta Željezare

Prihvaćena ponuda švajcarske kompanije za zakup proizvodnih kapaciteta Željezare, danas potpisivanje ugovora

Kontrolno saslušanje Mujovića, predstavnika CEDIS-a, Elektroprivrede i DRI u ponedjeljak

Na poziv za zakup Željezare ponovo se javila kompanija 8B Capital

Vodovod Cetinje za struju duguje preko 12 i po miliona eura: Solarna elektrana jedno od rješenja


Sandra Obradović EPCG Željezara Sindikat metalskih i rudarskih radnika Crne Gore Željezara Nikšić

Komentari



Ostavi komentar



Grafik posecenosti



  • Najnovije
    Najcitanije
    Komentari

    • Cijene goriva u Crnoj Gori
    • Benzin 1.30€/l
    • Dizel 1.41€/l
    • TNG 0.90€
    • Pogledaj detaljnije..


    Najnovije vijesti