Trendovi u plaćanjima: Bezgotovinska plaćanja porasla za 30%, primijećen značajan porast u tokenizovanim transakcijama

Admin | 11 Jun 2024

Budućnost novčanih transakcija, jačanje različitih metoda beskontaktnih plaćanja, podrška malim i srednjim preduzećima i implementacija vještačke inteligencije u digitalne finansijske tokove samo su neke od tema koje su razmatrane na Visa SE
Trendovi u plaćanjima: Bezgotovinska plaćanja porasla za 30%, primijećen značajan porast u tokenizovanim transakcijama Trendovi u plaćanjima: Bezgotovinska plaćanja porasla za 30%, primijećen značajan porast u tokenizovanim transakcijama Fotografija je preuzeta sa interneta

Održana u Kotoru, godišnja konferencija posvećena tehnološkim inovacijama u platnim sistemima i finansijskoj inkluziji, okupila je preko 120 istaknutih predstavnika finansijske industrije širom šest tržišta Jugoistočne Evrope, uključujući klijente i stručnjake iz kompanije Visa širom svijeta.

Neki od ključnih trendova u modernim plaćanjima za Jugoistočnu Evropu pokazuju da su bezgotovinska plaćanja širom regiona porasla za 30% u 2023. godini, uz porast od 74% u tokenizovanim transakcijama. Takođe je zabilježen porast od 16% u broju prodajnih mjesta koja koriste POS sisteme.

"Visa je prisutna na tržištu jugoistočne Evrope preko 40 godina. Naši zajednički napori sa vladama, regulatornim tijelima, finansijskim institucijama i partnerima rezultirali su značajnim postignućima u razvoju digitalne ekonomije regiona. Uvođenjem 15 miliona novih Visa kartica širom tržišta Centralne i Jugoistočne Evrope, broj Visa kartica u upotrebi povećan je za 14% u poređenju sa 2022. godinom. Posvećeni smo daljem širenju mreže prihvatanja za jednostavna i sigurna digitalna plaćanja u Jugoistočnoj Evropi, kao i promociji digitalne transformacije lokalne ekonomije kroz inovacije", rekla je Kristina Doroš, viša potpredsjednica i regionalna menadžerka za centralnu i jugoistočnu Evropu.

Učesnici konferencije razgovarali su o digitalnom napretku regionalne zajednice, dok su predstavnici kompanije Visa predstavili značajne rezultate postignute tokom četiri decenije poslovanja u regionu Jugoistočne Evrope.

„Nastavljamo da inoviramo i osnažujemo korisnike digitalnim, sigurnim transakcijama, igrajući ključnu ulogu u modernizaciji plaćanja u regionu. Drago mi je što je naš ovogodišnji Forum upravo to postigao – da uvjeri klijente i naše partnere da se industrija plaćanja razvija brže nego ikada, a da se i mi razvijamo zajedno s njom, pružajući im beskrajne mogućnosti da svoje poslovanje unaprijede i učine konkurentnim, istakla je Ana Drašković, potpredsjednica i generalna direktorka kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

Visa je takođe predstavila nove funkcije kartica i digitalne inovacije koje će potrošačima i trgovcima omogućiti personalizovane, praktičnije i sigurnije načine plaćanja u budućnosti. Visa Pay omogućava bankama brzo implementiranje novih inovativnih rešenja, uključujući digitalno izdavanje, iniciranje plaćanja, plaćanje dodirom, upravljanje prevarama i rizicima, platforme za digitalne novčanike i još mnogo toga. Visa Flexible Credential omogućava korisnicima da mijenjaju kako i kada žele načine plaćanja jednom istom karticom. Visa Payment Passkey potvrđuje identitet bez prekida transakcije pri odjavljivanju i povećava sigurnost dok smanjuje smetnje prilikom plaćanja na mreži, na bilo kom uređaju ili veb lokaciji, širom svijeta.

Visa je svjetski lider u digitalnom plaćanju, koji olakšava transakcije između potrošača, trgovaca, finansijskih institucija i državnih organa u više od 200 zemalja i teritorija. Njihova misija je da povežu svijet preko najpogodnije, najinovativnije, pouzdane i bezbijedne mreže plaćanja, omogućavajući pojedincima, preduzećima i privredama da napreduju. Vjerujemo da ekonomije svuda uključuju i unaprijeđuju sve, a dostupnost vidimo kao osnovu za buduće kretanje novca. Saznajte više na Visa.com.

Tekst preuzet sa interneta ne oznacava nase miseljenje nase redakcije. Autor vijesti vijesti.me mi dajemo licno misljenje o svakoj vijesti.

Ocenjujemo vest sa 9/10
Ova vest ima 3425 karaktera sto je za 82% vece od proseka.
Ovo je trenutno 41253 vest

NE PROPUSTITE

U Luci Kotor danas tri kruzera sa 5.118 putnika

Moramo ga hapsiti, ubiće nekog našeg: Zvicer izdavao naređenja policajcu - snimaj, uzimaj otiske, hapsi

Podnijeta krivična prijava protiv Kotoranke: Policija nakon požara pronašla pušku i pištolj

Šćekić i Jokić razgovarali o razvoju sporta u Kotoru: Prioritet izgradnja stadiona i dvorane


Ana Drašković Kristina Doroš Visa SEE Business Forum Visa Kotor Bezgotovinsko plaćanje

KomentariOstavi komentarGrafik posecenosti • Najnovije
  Najcitanije
  Komentari

  • Cijene goriva u Crnoj Gori
  • Benzin 1.30€/l
  • Dizel 1.41€/l
  • TNG 0.90€
  • Pogledaj detaljnije..


  Najnovije vijesti