Realizovan sajam poslova: Studentima omogućeno da stupe u direktan kontakt sa predstavnicima 14 kompanija

Admin | 15 May 2024

Studenti su na ovogodišnjem sajmu bili u mogućnosti da predaju svoje biografije i informišu se o slobodnim radnim mjestima, stručnom osposobljavanju ili mogućnostima za praksu u narednim ljetnjim mjesecima
Realizovan sajam poslova: Studentima omogućeno da stupe u direktan kontakt sa predstavnicima 14 kompanija Realizovan sajam poslova: Studentima omogućeno da stupe u direktan kontakt sa predstavnicima 14 kompanija Fotografija je preuzeta sa interneta

Sajam poslova, Job Fair, koji je omogućio studentima da stupe u direktan kontakt sa predstavnicima 14 kompanija, uspješno je realizovan, saopšteno je sa ovogodišnjeg događaja održanog u sklopu zgrade Tehničkih fakulteta.

Studenti su na ovogodišnjem sajmu bili u mogućnosti da predaju svoje biografije i informišu se o slobodnim radnim mjestima, stručnom osposobljavanju ili mogućnostima za praksu u narednim ljetnjim mjesecima.

Ovo je četvrti sajam zapošljavanja koji u partnerstvu organizuju studentska organizacija EESTEC LC Podgorica i Unija poslodavaca (UPCG).

Dekan Elektrotehničkog fakulteta, Budimir Lutovac, naveo je da taj događaj može biti početak karijere za mnoge studente i da će im pružiti šansu da dobiju uvid u tržište rada.

On je, kako se navodi u zajedničkom saopštenju organizatora, poručio da je ovo prilika da još kao studenti zakorače u profesionalni svijet i budu otvoreni za nove izazove.

Predsjednik UPCG, Slobodan Mikavica, kazao je da je Unija poslodavaca svjesna da se zbog ograničenog ili nedostajućeg radnog iskustva, mladi nalaze u specifičnoj situaciji koja im u startu otežava ulazak na tržište rada.

“Upravo zato, sajam predstavlja sjajnu priliku za mlade a ujedno i za poslodavce da pronađu kvalitetan kadar za rad”, rekao je Mikavica.

Predsjednica EESTEC LC Podgorica, Jovana Ćipranić, kazala je da je već postala tradicija da se svake godine u maju okupljamo u cilju pružanja podrške aktivnostima kao što su smanjenje nezaposlenosti među mladima, uspostavljanje bolje komunikacije između obrazovnog sistema, kompanija koje posluju u našoj zemlji i studenata.

Slobodna radna mjesta kao i mogućnosti za odrađivanje prakse i stručnog usavršavanja na ovogodišnjem sajmu ponudile su sledeće kompanije: One Crna Gora, Ramel, NLB Banka, CGES, Vega IT, Telekom, Datadesign, BB Solar, Codeus, Amplitudo, Post4.me, Infinum, Mbanq i Sienersys.

Bonus video:

Tekst preuzet sa interneta ne oznacava nase miseljenje nase redakcije. Autor vijesti vijesti.me mi dajemo licno misljenje o svakoj vijesti.

Ocenjujemo vest sa 10/10
Ova vest ima 2007 karaktera sto je za 83% vece od proseka.
Ovo je trenutno 37870 vest

NE PROPUSTITE

Dug je put do prosjeka EU: Spajić najavio veliko povećanja plata, ali odbija da odgovori kako

Ubrzana EU integracija značajna za privredu i poslodavce

Unija poslodavaca i Monstat: Pouzdani statistički podaci od suštinskog značaja za planiranje

Da li će Vlada ograničiti marže trgovačkim lancima: Poskupljenja su svakodnevna


sajam poslova tehnički fakulteti Elektrotehnički fakultet Elektrotehnički fakultet Podgorica Unija poslodavaca Crne Gore Unija poslodavaca UPCG Budimir Lutovac Slobodan Mikavica Jovana Ćipranić EESTEC LC Podgorica

KomentariOstavi komentarGrafik posecenosti • Najnovije
  Najcitanije
  Komentari

  • Cijene goriva u Crnoj Gori
  • Benzin 1.30€/l
  • Dizel 1.41€/l
  • TNG 0.90€
  • Pogledaj detaljnije..


  Najnovije vijesti