"Obostrana posvećenost unapređenju ekonomskih odnosa Crne Gore i Turske"

Admin | 11 Jun 2024

Tripković je predstavio Kalkavanu značaj investicione podrške IRF-a strateškim projektima, kao i projektima koji unaprjeđuju konkurentnost mikro, malog i srednjeg biznisa i doprinose očuvanju postojećih i otvaranju novih radnih mjesta
"Obostrana posvećenost unapređenju ekonomskih odnosa Crne Gore i Turske" "Obostrana posvećenost unapređenju ekonomskih odnosa Crne Gore i Turske" Fotografija je preuzeta sa interneta

Investiciono-razvojni fond Crne Gore (IRF) i Ambasada Turske posvećeni su unapređenju ekonomskih odnosa dvije države, saopštili su njihovi predstavnici.

Izvršni direktor IRF-a, Nikola Tripković, sastao se danas sa ambasadorom Turske u Crnoj Gori, Barišom Kalkavanom.

Na sastanku je istaknuta podrška IRF-a realizaciji kvalitetnih i održivih projekata u Crnoj Gori.

Tripković je podsjetio na razvojni put institucije i naglasio posvećenost ostvarivanju strateških ciljeva koji su usklađeni sa prioritetima državnog razvoja, sa akcentom na transformaciju IRF-a u crnogorsku razvojnu banku.

Tripković je predstavio Kalkavanu značaj investicione podrške IRF-a strateškim projektima, kao i projektima koji unaprjeđuju konkurentnost mikro, malog i srednjeg biznisa i doprinose očuvanju postojećih i otvaranju novih radnih mjesta.

“Razgovarano je o inicijativama i projektima podrške Ambasade Turske u Crnoj Gori, uključujući saradnju u oblastima infrastrukture, zdravstva, obrazovanja i razvoja Crne Gore kao regionalnog centra za poslovanje”, navodi se u saopštenju IRF-a.

Kalkavan je izrazio zadovoljstvo današnjim sastankom, ističući da su odnosi njegove zemlje sa Crnom Gorom izvanredni.

Takođe, predstavio je aktivnosti Privredne komore Turske u Crnoj Gori - TurkCham Montenegro, koja pruža platformu za povezivanje turskih kompanija koje posluju u Crnoj Gori, kao i za crnogorske kompanije koje sarađuju sa Turskom, ističući da kao takva predstavlja servis za unapređenje privredne saradnje dvije zemlje.

Na sastanku je zaključeno da podaci o spoljnotrgovinskoj robnoj razmjeni Crne Gore sa Turskom u prošloj godini, koja je iznosila preko 204 miliona EUR, predstavljaju značajan ekonomski faktor.

Prema zvaničnim podacima, najviše stranih kompanija u Crnoj Gori je u vlasništvu turskih državljana, tačnije 3,77 hiljada turskih firmi.

Bonus video:

Tekst preuzet sa interneta ne oznacava nase miseljenje nase redakcije. Autor vijesti vijesti.me mi dajemo licno misljenje o svakoj vijesti.

Ocenjujemo vest sa 6/10
Ova vest ima 1971 karaktera sto je za 19% vece od proseka.
Ovo je trenutno 41264 vest

NE PROPUSTITE

"Fokus na proces EU integracije nameću potrebu snaženja finansijskih institucija"

Čarapić pozvao zainteresovane za Predlog zakon o razvojnoj banci da mu pišu na LinkedInu

Rakočević: Manjak rasprave o razvojnoj banci je nastavak loše prakse Vlade

Poslanici PES-a predali predlog zakona: Za razvojnu banku treba 90 miliona

IRF traži smjenu Odbora direktora Plantaža


IRF Investiciono-razvojni fond Crne Gore Ambasada Turske u Crnoj Gori Nikola Tripković

Komentari



Ostavi komentar



Grafik posecenosti



  • Najnovije
    Najcitanije
    Komentari

    • Cijene goriva u Crnoj Gori
    • Benzin 1.30€/l
    • Dizel 1.41€/l
    • TNG 0.90€
    • Pogledaj detaljnije..


    Najnovije vijesti