MSP: Crna Gora i Kipar potpisali memorandum o jačanju pomorske administracije

Admin | 11 Jun 2024

"Memorandum omogućava našim pomorcima da steknu pristup novim mogućnostima zapošljavanja na brodovima koji plove pod kiparskom zastavom"
MSP: Crna Gora i Kipar potpisali memorandum o jačanju pomorske administracije MSP: Crna Gora i Kipar potpisali memorandum o jačanju pomorske administracije Fotografija je preuzeta sa interneta

Crna Gora i Kipar potpisali su memorandum između crnogorske i kiparske pomorske administracije, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović, koji je potpisao Memorandum, kazao je da taj dokument predstavlja korak naprijed u jačanju veza između dvije zemlje u oblasti pomorstva i otvara nove horizonte za crnogorske pomorce.

"Memorandum omogućava našim pomorcima da steknu pristup novim mogućnostima zapošljavanja na brodovima koji plove pod kiparskom zastavom. To ne samo da proširuje perspektive naše pomorske industrije, već i otvara vrata za crnogorske pomorce ka visokokvalitetnim radnim prilikama u međunarodnom pomorskom sektoru”, rekao je Radulović.

On je naveo da ta inicijativa predstavlja obavezu i potvrdu da Crna Gora u potpunosti primjenjuje STCW propise i standarde, čime se osigurava da naši pomorci imaju pristup najvišim standardima obuke, sigurnosti i kvaliteta rada.

Radulović je kazao da ovaj Memorandum širi vidike za crnogorske pomorce, kako one sa dugogodišnjim iskustvom, tako i za kadete.

“Sada, bez administrativnih prepreka, naši pomorci imaju priliku da započnu radni odnos na brodovima pod kiparskom zastavom, gdje ih u ovom trenutku ima preko hiljadu brodova, i to uz najviše standarde obuke, sigurnosti i kvaliteta rada, čineći ovu inicijativu ključnom za budućnost naše pomorske industrije”, kazao je Radulović.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva intenzivno radi na poboljšanju statusa i uslova rada naših pomoraca na globalnom pomorskom tržištu.

Potpisivanje ovog Memoranduma je, kako se zaključuje, još jedan korak u tom pravcu i jasan pokazatelj njihove posvećenosti ka unapređenju perspektive naših pomoraca na globalnom pomorskom tržištu rada.

Bonus video:

Tekst preuzet sa interneta ne oznacava nase miseljenje nase redakcije. Autor vijesti vijesti.me mi dajemo licno misljenje o svakoj vijesti.

Ocenjujemo vest sa 8/10
Ova vest ima 1864 karaktera sto je za 17% vece od proseka.
Ovo je trenutno 41260 vest

NE PROPUSTITE

Zenović: Crna Gora ulaže napore u pravcu usklađivanja crnogorskog zakonodavstva sa evropskim propisima

Gorčević: Međuvladina konferencija finalna potvrda da Crna Gora može krenuti u završnu etapu pristupnih pregovora

Asanović: Struja nestala zbog poremaćaja regionalnih razmjera za koji se još ne zna uzrok

Zbog ispada CGES-a sa elektroprenosnog sistema skoro cijela Crna Gora bez struje

CEDIS: Skoro cijelo područje Crne Gore bez struje


Crna Gora Kipar Ministarstvo saobraćaja i pomorstva Filip Radulović

KomentariOstavi komentarGrafik posecenosti • Najnovije
  Najcitanije
  Komentari

  • Cijene goriva u Crnoj Gori
  • Benzin 1.30€/l
  • Dizel 1.41€/l
  • TNG 0.90€
  • Pogledaj detaljnije..


  Najnovije vijesti