Đeljošaj: Vlada je zainteresovana za privlačenje kredibilnih investicija, sa posebnim fokusom na ICT sektor

Admin | 15 May 2024

Đeljošaj se sastao sa ambasadorkom Italije u Crnoj Gori, Andreinom Marselom, i predstavnicima kompanije Telekom Italija Sparkle, odnosno direktorom korporativnog odsjeka Ambrođiom Miketijem i Fabijom Panuncijem Kapuanom iz sektora za razvoj poslova
Đeljošaj: Vlada je zainteresovana za privlačenje kredibilnih investicija, sa posebnim fokusom na ICT sektor Đeljošaj: Vlada je zainteresovana za privlačenje kredibilnih investicija, sa posebnim fokusom na ICT sektor Fotografija je preuzeta sa interneta

Vlada je zainteresovana za privlačenje kredibilnih investicija, sa posebnim fokusom na ICT sektor, koji predstavlja ključnu razvojnu šansu Crne Gore, saopštio je ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj.

Đeljošaj se sastao sa ambasadorkom Italije u Crnoj Gori, Andreinom Marselom, i predstavnicima kompanije Telekom Italija Sparkle, odnosno direktorom korporativnog odsjeka Ambrođiom Miketijem i Fabijom Panuncijem Kapuanom iz sektora za razvoj poslovanja i korporativnu diplomatiju.

Predstavnici kompanije Telekom Italija Sparkle istakli su da je njihova kompanija jedan od vodećih provajdera veleprodajnih infrastrukturnih i mrežnih servisa, te da posjeduju 600 hiljada kilometara optičkih kablova širom svijeta.

"Naglasili su interes kompanije Sparkle za širenjem optičke mreže na Mediteranu, uključujući polaganje novih podmorskih kablovskih sistema u Jadranskom moru", navodi se u saopštenju.

U vezi s tim, Đeljošaj je izrazio podršku realizaciji uspješnih ideja i predloga u Crnoj Gori, naglašavajući spremnost Vlade za saradnju na uspješnoj realizaciji projekata.

Bonus video:

Tekst preuzet sa interneta ne oznacava nase miseljenje nase redakcije. Autor vijesti vijesti.me mi dajemo licno misljenje o svakoj vijesti.

Ocenjujemo vest sa 7/10
Ova vest ima 1153 karaktera sto je za 94% vece od proseka.
Ovo je trenutno 37868 vest

NE PROPUSTITE

Dukaj: Slijedi period suštinske reforme sistema lokalne samouprave

Radović: Uspostavljanje Kreditno-garantnog fonda važno za finansijski sistem

Održana konstitutivna sjednica Partnerskog savjeta za regionalni razvoj

Zbog poskupljenja Vlada opet ograničava marže na brašno, so, ulje i šećer od pet do sedam odsto

Njemačka i Crna Gora će nastaviti da unapređuju saradnju u oblastima od zajedničkog interesa


Ministarstvo ekonomskog razvoja Kosovo i Crna Gora Nik Đeljošaj Andreina Marsela

Komentari



Ostavi komentar



Grafik posecenosti



  • Najnovije
    Najcitanije
    Komentari

    • Cijene goriva u Crnoj Gori
    • Benzin 1.30€/l
    • Dizel 1.41€/l
    • TNG 0.90€
    • Pogledaj detaljnije..


    Najnovije vijesti