Otvorena adaptirana jedinica ZHMP u Kolašinu

Admin | 15 May 2024

"Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore je u adaptaciju i opremanje jedinice uložio 36.246 eura sa PDV-om, dok je određeni novčani iznos donirala Opština Kolašin"
Otvorena adaptirana jedinica ZHMP u Kolašinu Otvorena adaptirana jedinica ZHMP u Kolašinu Fotografija je preuzeta sa interneta

U Kolašinu je otvorena adaptirana jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, saopšteno je iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore (ZHMP).

"Jedinicu su svečano otvorili direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Vuk Niković, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Sekulić i predsjednik Opštine Kolašin Petko Bakić. Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore je u adaptaciju i opremanje jedinice uložio 36.246 eura sa PDV-om, dok je određeni novčani iznos donirala Opština Kolašin", navodi se u saopštenju.

Niković je istakao da je hitna pomoć u Kolašinu osma adaptirana jedinica Zavoda.

Dodao je da je unaprjeđenje hitne medicinske pomoći u Crnoj Gori počelo je 2021. godine, a u planu je da do kraja 2025. godine sve jedinice hitne pomoći budu adaptirane i savremeno opremljene.

“Nadam se da ćemo do tog perioda imati i kadar koji će moći da pokrije i pruži uslugu hitne medicinske pomoći svim građanima Crne Gore ali i turistima. Nadam se da ćemo do kraja juna otvoriti i jedinicu hitne medicinske pomoći na Žabljaku. Mi smo truistička destinacija i zemlja koja je u pretpristupnim pregovorima sa Evropksom unijom, zato je naophodno da unaprijedimo i održimo kvalitet pružanja hitne medicinske pomoći u zemlji i privedemo je savremenim standardima. Takođe, po prvi put građani vide i znaju gdje završava novac koji nam država obezbjeđuje”, naglasio je Niković

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Crne Gore Aleksandar Sekulić izjavio je da je Kolašin dobio hitnu pomoć kakvu zaslužuje kao važan turistički centar Crne Gore.

“Kolašin danas dobija rekonstruisan zdravstveni objekat u koji su uložena značajna sredstva i koji je sada reprezentativan, urađen u skladu sa najvišim standardima medicine. Namjera je da se cjelokupna infrastruktura javnih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori podigne na viši nivo, kao i zdravstvenih usluga. U tome smo zahvalni i direktoru dr Vuku Nikoviću koji ulaže ogromne napore da podigne nivo zdravstvene usluge u hitnoj medicinskoj pomoći ali i uslove rada na teritoriji države”, zaključio je Sekulić.

Svečanom otvaranju prisustvovali su i predsjednik Opštine Kolašin Petko Bakić i direktor Doma zdravlja Kolašin Milan Marković.

Bonus video:

Tekst preuzet sa interneta ne oznacava nase miseljenje nase redakcije. Autor vijesti vijesti.me mi dajemo licno misljenje o svakoj vijesti.

Ocenjujemo vest sa 10/10
Ova vest ima 2356 karaktera sto je za 45% vece od proseka.
Ovo je trenutno 37865 vest

NE PROPUSTITE

U Kolašinu najviše stranih turista

Grujić: Nema bilo kakve zaštite od države niti nam država obezbjeđuje sigurnost

Kolašin: Na takmičenju recitatora najbolji Vučinić, Jovanović i Vuković

Opština Kolašin odredila prioritete za podršku


ZHMP Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Kolašin Opština Kolašin Petko Bakić

KomentariOstavi komentarGrafik posecenosti • Najnovije
  Najcitanije
  Komentari

  • Cijene goriva u Crnoj Gori
  • Benzin 1.30€/l
  • Dizel 1.41€/l
  • TNG 0.90€
  • Pogledaj detaljnije..


  Najnovije vijesti