MRSS: Asistenti za suzbijanje vršnjačkog nasilja i vandalizma biće angažovani kroz pilot projekat

Admin | 15 May 2024

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović je istakla važnost sprovođenja aktivnosti na zakonit način u cilju prevencije vršnjačkog nasilja u svim obrazovno-vaspitnim ustanovama, čime će se unaprijediti bezbjednost djec
MRSS: Asistenti za suzbijanje vršnjačkog nasilja i vandalizma biće angažovani kroz pilot projekat MRSS: Asistenti za suzbijanje vršnjačkog nasilja i vandalizma biće angažovani kroz pilot projekat Fotografija je preuzeta sa interneta

Asistenti za suzbijanje vršnjačkog nasilja i vandalizma u obrazovno-vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori biće angažovani kroz pilot projekat koji će se implementirati od septembra 2024. do juna 2025. godine, saopšteno je danas iz Ministarstva rada i socijalnog staranja (MRSS).

U saopštenju se navodi da je to dogovoreno na sastanku ministarke prosvjete, nauke i inovacija Anđele Jakšić Stojanović i ministarke rada i socijalnog staranja Naide Nišić sa predstavnicima polaznika programa "Asistenti za suzbijanje vršnjačkog nasilja i vandalizma u obrazovno - vaspitnim ustanovama u Crnoj Gori".

"Sagovornici su se saglasili da projekat bude sproveden preko Zavoda za zapošljavanje i da će nosilac projekta biti Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija uz podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja", ističe se u saopštenju.

Jakšić Stojanović je istakla važnost sprovođenja aktivnosti na zakonit način u cilju prevencije vršnjačkog nasilja u svim obrazovno-vaspitnim ustanovama, čime će se unaprijediti bezbjednost djece.

Nišić je upoznala polaznike da će za sve kandidate koji se odluče da učestvuju u projektu biti organizovano psihološko testiranje, imajući u vidu da će se projekat sprovoditi po školama u Crnoj Gori.

"Vjerujemo da će se ovim projektom unaprijediti bezbjednost u školama, što je jedan od problema koji je, nažalost, sve prisutniju u obrazovnom sistemu", rekli su iz MRSS.

"Vijesti" su 10. maja objavile da je država obučila više od 45 osoba za sprečavanje nasilja i vandalizma u školama, ali da oni do danas nijesu dobili priliku da to znanje i upotrijebe.

Bonus video:

Tekst preuzet sa interneta ne oznacava nase miseljenje nase redakcije. Autor vijesti vijesti.me mi dajemo licno misljenje o svakoj vijesti.

Ocenjujemo vest sa 5/10
Ova vest ima 1696 karaktera sto je za 12% vece od proseka.
Ovo je trenutno 37863 vest

NE PROPUSTITE

Navodnom zabranom pjesme u OŠ "Jagoš Kontić" baviće se Prosvjetna inspekcija

Jakšić Stojanović: Obrazovanje temelj svakog razvijenog društva

MPNI otvoren za saradnju u vezi izmjena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju

MPNI: Obezbijeđena sredstva za opremanje sale za fizičku kulturu u Domu na Cetinju


Asistenti za suzbijanje vršnjačkog nasilja i vandalizma MRSS MPNI Ministarstvo rada i socijalnog staranja Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija Naida Nišić Anđela Jakšić-Stojanović vršnjačko nasilje vandalizam

KomentariOstavi komentarGrafik posecenosti • Najnovije
  Najcitanije
  Komentari

  • Cijene goriva u Crnoj Gori
  • Benzin 1.30€/l
  • Dizel 1.41€/l
  • TNG 0.90€
  • Pogledaj detaljnije..


  Najnovije vijesti