"Luča" za 72 nikšićka gimnazijalca

Admin | 11 Jun 2024

Uz diploma “Luča” maturante je darovala i Opština Nikšić, a poklone im je uručio predsjednik Opštine Marko Kovačević
"Luča" za 72 nikšićka gimnazijalca "Luča" za 72 nikšićka gimnazijalca Fotografija je preuzeta sa interneta

Maturantima nikšićke gimnazije „Stojan Cerović“ koji su tokom osnovne i srednje škole znali samo za petice, kao i onima koji su imali odličan uspjeh, na prigodnoj ceremoniji upriličenoj u Nikšićkom pozorištu uručene su diplome "Luča". Od 192 maturanta 72 je dobilo “Luču” i to njih 23 je dobilo “Luču I”, dok je “Luču II” dobilo 49 gimnazijalaca

Direktor Gimnazije, Dušan Kilibarda, kazao je da su te ustanova i njeni đaci uvijek bili na ponos ne samo Nikšića, nego i Crne Gore, što je pokazala i ova generacija, a maturanti su, kako je istakao, bili odlični ne samo u nastavnim, nego i vannastavnim aktivnostima, a pokazali su odlične razultate i na polaganju maturskog ispita.

„Naša Gimnazija je oduvijek bila škola od nacionalnog značaja, a još važnije sačuvala je ono što mnoge škole nijesu - i želju za uspjehom i duh zajedništva. Veliki trud je trebalo uložiti, upornost i entuzijazam da bi imali odlične ocjene iz svih nastavnih predmeta i bili odlični za 13 godina školovanja. To je veliko lično postignuće i za roditelje učenika, našu Gimnaziju, opštinu Nikšić i Republiku Crnu Goru. Lučonoše, vi ste najveći ponos Gimnazije, naša najveća investicija, i izuzetan ljudski resurs opštine Nikšić i Crne Gore”, poručio je Kilibarda dodajući da su profesori i ovu generaciju pripremili za uspješan nastavak školovanja u Crnoj Gori i na prestižnim univerzitetima u inostranstvu.

Uz diploma “Luča” maturante je darovala i Opština Nikšić, a poklone im je uručio predsjednik Opštine Marko Kovačević.

“Nemojte nikada da zaboravite ovaj osjećaj i ovo što ste danas, jer to će biti snaga iz koje ćete crpiti sve ono što treba da crpite za sve buduće pobjede i akademske visine koje treba da dosegnete otišavši danas iz Nikšića i Gimnazije, ali ostavši uvijek ova djeca i ovi uspješni đaci koje mi danas sa ponosom prikazujemo javnosti”, kazao je Kovačević.

U ime dobitnika diplome „Luča“ obratio se Jovan Lasica koji je kazao da im je čast što su bili đaci nadaleko čuvene nikšićke gimnazije kroz čije hodnike je, u njenoj više od vijeka dugoj istoriji, prošla kulturna elita – najhrabriji i najslobodoumniji intelektualni, revolucionari, sportisti, umjetnici, naučnici. Kako je istakao, nedavni rezultati maturskog ispita pokazali su da je nikšićka Gimnazija i dalje ponajbolja škola u Crnoj Gori.

„Nebrojene nagrade na takmičenjima opštinkog, državnog i međunarodnog karaktera, kao i na raspisanim konkurisma iz gotovo svih sfera školstva, ogledalo su kvalitetnog obrazovanja koje ova ustanova nudi, ali i izuzetne đačke misli koju u sebi nose nikšićki srednjoškolci“, poručio je Lasica i zahvalio se profesorima koji su im bili i životni učitelji i nesebični pedagozi, kao i generaciji bez koje ništa što je ostvareno ne bi bilo moguće.

Dobitnici diplome “Luča I” su: Andela Milović, Nela Vojinović, Teodora Mušikić, Jelena Raičević, Dunja Vučinić, Sofija Vulanović, Danka Milić, Milena Gardašević, Saška Ljujić, Nađa Knežević, Anja Mitrić, Aleksandra Nikolić, Lara Spasojević, Jovan Lasica, Vladana Lalatović, Katarina Lončar, Milica Radulović, Ilija Mićanović, Novak Koprivica, Jelena Grubač, Sofija Vučurović, Jovana Mićanović i Simon Knežević.

“Luču II” dobili su: Igor Veličković, Luka Perović, Aleksa Đurković, Maša Rakočević, Valentina Ognjenović, Milica Đilas, Nebojša Vojinović, Andrea Dendić, Vasilije Jovanović, Dino Fatić, Katarina Jaredić, Dijana Ćorović, Nikola Perišić, Miloš Đurđevac, Jovana Matijašević, Filip Milović, Lana Knežević, Đorđe Anđelić, Jovana Blečić, Nikola Andelić, Bojana Dorongić, Luka Jakić, Ivona Jovović, Natalija Musić, Stanka Jauković, Duška Karadžić, Maša Subotić, Uroš Vujisić, Jelena Eraković, Borislav Zečević, Andrea Vlahović, Ilija Backović, Elena Ćetković, Relja Jakšić, Nevena Jaredić, Nemanja Jelić, Milena Kopčalić, Sara Krcunović, Sanja Mitrović, Marija Radulović, Tijana Vulanović, Dunja Đurović, Martina Krivokapić, Ana Radulović, Iva Tadić, Petar Vujadinović, Vera Živković, Maša Popović i Ljubo Kaluđerović.

Program su vodili Mina Vujović i Andrej Knežević, a učešće su uzeli recitatori Ana Ćipranić i Dušan Bulatović i hor Muzičke škole „Dara Čokorilo“ i Gimnazije.

Bonus video:

Tekst preuzet sa interneta ne oznacava nase miseljenje nase redakcije. Autor vijesti vijesti.me mi dajemo licno misljenje o svakoj vijesti.

Ocenjujemo vest sa 6/10
Ova vest ima 4492 karaktera sto je za 45% vece od proseka.
Ovo je trenutno 41269 vest

NE PROPUSTITE

Nikšić: Počinje obuka za dozvolu pilota lakog aviona

Nikšić: Povećan broj tropskih dana i noći

Đeljošaj otkazuje sjednicu Partnerskog savjeta za regionalni razvoj: Neće je biti dok je Kovačević član

Prijem za 103 nikšićka polumaturanta dobitika diplome „Luča“

Počeli pripremni radovi na obnovi crkve Sv. Vasilija u Nikšiću


Nikšić Nagrada Luča nikšićka gimnazija "Stojan Cerović"

KomentariOstavi komentarGrafik posecenosti • Najnovije
  Najcitanije
  Komentari

  • Cijene goriva u Crnoj Gori
  • Benzin 1.30€/l
  • Dizel 1.41€/l
  • TNG 0.90€
  • Pogledaj detaljnije..


  Najnovije vijesti