Kolašin: Na takmičenju recitatora najbolji Vučinić, Jovanović i Vuković

Admin | 16 May 2024

Žiri ovogodišnjeg takmičenja činili su Milica Šćepanović, profesorica francuskog jezika i književnica, Gorica Ilinčić, bibliotekarka i Željko Kostić, profesor engloskog jezika i dobitnik međunarodne nagrade za kratku priču
Kolašin: Na takmičenju recitatora najbolji Vučinić, Jovanović i Vuković Kolašin: Na takmičenju recitatora najbolji Vučinić, Jovanović i Vuković Fotografija je preuzeta sa interneta

Na takmičenju recitatora, koje je i ove godine održano pod pokroviteljstvom Opštine Kolašin, najbolje su bile Ema Vučinić, u mlađoj, Ksenija Jovanović u srednjoj i Milena Vuković u starijoj kategoriji.

Vučinić je učenica četvrtog razreda OŠ Risto Manojlović i recitovala je pjesmu Plava zvijezda Miroslava Antića, a njena, pet godina starija, školška drugarica Jovanović žiriju i pubici se predstavila govoreći stihove pjesme Svjetlost, Silvije Maksić.

Pjesmu Pismo gospođe Helge, autora Đoka Stojčića, govorila je Vukovć, koja je učenica drugog razreda SMŠ Braća Selić.

Drugo mjesto, u mlađoj kategoriji osvojila je Monika Dulović, a treće Dejana Dožić.

Anastasija Rakočević bila je druga, a Damjan Maroković treći u srednjoj kategoriji. Među najstarijim recitaorima, drugo mjesto pripalo je Anđeli Bulatović, treće Ivi Kljajić.

Žiri ovogodišnjeg takmičenja činili su Milica Šćepanović, profesorica francuskog jezika i književnica, Gorica Ilinčić, bibliotekarka i Željko Kostić, profesor engloskog jezika i dobitnik međunarodne nagrade za kratku priču.

Nagrade je dodijelio potpredsjednik Opštine Miodrag Bulatović, a posebnom nagradom Opština Kolašin je darivala učesnika programa Nenada Bojića iz Dragovića Polja koji je na Festivalu JU Zahumlje u Nikšiću dobio nagradu za prozni tekst "Mama je glagol od glagola raditi".

Bonus video:

Tekst preuzet sa interneta ne oznacava nase miseljenje nase redakcije. Autor vijesti vijesti.me mi dajemo licno misljenje o svakoj vijesti.

Ocenjujemo vest sa 5/10
Ova vest ima 1462 karaktera sto je za 60% vece od proseka.
Ovo je trenutno 38016 vest

NE PROPUSTITE

Ćute i slušaju naloge partije: Tokom 15 zasjedanja SO Kolašin trećina odbornika nijednom nije izašla za govornicu

Bulatović: Formiranje Cerovice nije po zakonu

Kolašin: Saniraju trotoar i odvod

Razmotriće načine unapređenja saradnje, kojim će se stvoriti uslovi za dovođenje investitora u Kolašin

Kolašin: Radovima na Spomen-domu ne nazire se kraj


Kolašin Opština Kolašin OŠ Risto Manojlović takmičenje recitatora

KomentariOstavi komentarGrafik posecenosti • Najnovije
  Najcitanije
  Komentari

  • Cijene goriva u Crnoj Gori
  • Benzin 1.30€/l
  • Dizel 1.41€/l
  • TNG 0.90€
  • Pogledaj detaljnije..


  Najnovije vijesti