Dom Vojske pripašće Pljevljima

Admin | 12 May 2024

U toku su pregovori sa Vladom, u zakonskom postupku prenijeće se vlasništvo, potvrđeno “Vijestima”
Dom Vojske pripašće Pljevljima Dom Vojske pripašće Pljevljima Fotografija je preuzeta sa interneta

Vlada Crne Gore prenijeće u vlasništvo Opštini Pljevlja bivši Dom Vojske u tom gradu, koji joj je prije nekoliko godina ustupljen na korišćenje.

To su “Vijestima” potvrdili iz Opštine Pljevlja, uz tvrdnju da su pregovori u toku.

“Što se tiče Doma Vojske, u toku su pregovori između Opštine i Vlade i u zakonskom postupku će biti prenijeti Opštini Pljevlja”, odgovorili su “Vijestima” na pitanje da li će i kada Vlada prenijeti Opštini Pljevlja u vlasništvo Dom Vojske.

Predsjednik Opštine Dario Vraneš kazao je da je ranije razgovorao sa ministarkom Anđelom Jakšić Stojanović i direktorom Srednje stručne skole Bojanom Strunjašom o tome da se Dom vojske pretvori u đački srednjoškolski dom.

U domu bi boravili učenici koji u školu putuju sa seoskog područja.

“Mi ne možemo ništa da uradimo što se tiče bilo kakvih radova bez saglasnosti Ministarstva odbrane. Dom vojske je nama ustupljen na korišćenje. Međutim, već sam imao sastanak sa načelnikom Generalštaba, generalom (Zoranom) Lazarevićem, oni su voljni da ustupe Opštini Pljevlja Dom vojske, ali se moraju ispoštovati procedure”.

Odbornik Demokratske partije socijalista Saša Ječmenica smatra da treba razmisliti da li je najbolje rješenje da se nekadašnji Dom vojske pretvori u đački dom.

Navodi da treba razmisliti da se ovaj nekada reprezentativni objekat dodijeli sportistima.

“Treba uraditi dobru analizu, pa tek onda donijeti odluku”, rekao je Ječemenica

Prije nekoliko godina, Dom vojske ustupljen je lokalnoj upravi na korišćenje u veoma zapuštenom stanju.

Restoran je već mnogo ranije prestao sa radom, prostor ugostiteljske teresa je u dobroj mjeri bio demoliran, kao i pozornica za nastup muzičara i drugih umjetnika.

Opštinska uprava koristila je pozorišnu salu sa holom, kao i prostor sa nekadašnjim vojnim apartmanima.

Ranije su kulturno-umjetnička društva koristila glavnu salu za probe, a jedno vrijeme u njemu su bili smješteni i sportisti.

Nakon pojave korona virusa, u Domu Vojske bili su smješteni medicinski radnici koji usljed epidemioloških mjera nisu mogli da odlaze kućama.

Nedavno je Vojska uklonila zgradu nekadašnje kuglane, binu i terasu nekadašnjeg restorana, koji su takođe bili u sklopu Doma Vojske.

Ovi napušteni objekti, koje Vojska ne koristi dugo godina, postali su nebezbjedni i predstavljali su potencijalne probleme za stanovnike Pljevalja, ali i narušavali estetsku sliku tog dijela grada.

Vlada je nedavno prenijela na rasplaganje Opštini Pljevlja skoro sedam hektara zemljišta u Kasarni “Vladimir Knežević Volođa”, kao i nekoliko zgrada koje je ranije koristila Vojska.

Iz Opštine su pojasnili da je pravo raspolaganja prenijeto i na zgradu nekadašnjeg akademskog centra u Pljevljima i vještačko jezero. U toj zgradi trenutno je smještena RTV Pljevlja i Niža muzička škola.

Od 2008. kada je renovirana, nekoliko godina radilo je Istureno odjeljenje Mašinskog fakulteta iz Podgorice.

Rekonstrukcija i opremanje zgrade Akademskog centra, Opštinu je koštala više od milion i po eura.

Vraneš je kazao da će nakon što je Vlada prenijela nepokretnosti u vlasništvo Opštine lokalna uprava moći da ulaže u ovaj dio grada. Naveo je da će Opština prostor obogatiti dodatnim sadržajima

Vraneš je kazao da je nedavno razgovarao sa čelnicima Vojske i da je odlučeno da se stari objekti “zajedničkim radom lokalnih službi i Vojske poruše i za početak dovedu u nulto stanje”.

Posebno je, istakao je on, urgentno uklanjanje nekadašnjih vojnih garaža u kojima se trenutno nalaze vozila preduzeća “Lokalni putevi”.

“Ovaj dio nam je izuzetno urgentan. Ovi objekti su svi urušeni, a ono što je posebno značajno nama u opštini Pljevlja je da se ovdje napravi saobraćajnica kako bi 15-ak kuća koje se nalaze iza ovog objekta dobilo jedan normalan prilaz”, kazao je Vraneš.

Bonus video:

Tekst preuzet sa interneta ne oznacava nase miseljenje nase redakcije. Autor vijesti vijesti.me mi dajemo licno misljenje o svakoj vijesti.

Ocenjujemo vest sa 10/10
Ova vest ima 4087 karaktera sto je za 78% vece od proseka.
Ovo je trenutno 37415 vest

NE PROPUSTITE

Spajić: Penzije su sigurne, a druga obećanja će biti realizovana u predviđenim rokovima

Spajić: Penzije su sigurne, a druga obećanja će biti ispunjena u predviđenim rokovima

Članovima Pregovaračkog tima za pristupanje EU naknade od skoro 400 eura

Ministarstvo pravde: Na današnjoj sjednici Vlade urađen ključni dio posla za dobijanje IBAR-a

Tomaševića v.d. sekretara Ministarstva turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera


Vlada Crne Gore Pljevlja Opština Pljevlja Dom vojske Dom vojske Pljevlja Dario Vraneš Anđela Jakšić Stojanović Bojan Strunjaš Zoran Lazarević Saša Ječmenica DPS Pljevlja Demokratska partija socijalista Pljevlja

Komentari


autor ovog teksta: Poštovana gospodo, zbog neovčađćenog preuzimanja slika i tekstova u dužem periodu podnijeću tužbu protiv vas.


Ostavi komentarGrafik posecenosti • Najnovije
  Najcitanije
  Komentari

  • Cijene goriva u Crnoj Gori
  • Benzin 1.30€/l
  • Dizel 1.41€/l
  • TNG 0.90€
  • Pogledaj detaljnije..


  Najnovije vijesti