Putin: Cilj ruske ofanzive u Harkovskoj oblasti je stvaranje tampon-zone, ali ne i osvajanje grada

Admin | 17 May 2024

Putin je ocijenio da vojska Rusije "svakodnevno ostvaruje rezultate" u borbama u Harkovskoj oblasti, da "napreduje po planu" i da za sada Rusija ne planira da zauzme Harkov
Putin: Cilj ruske ofanzive u Harkovskoj oblasti je stvaranje tampon-zone, ali ne i osvajanje grada Putin: Cilj ruske ofanzive u Harkovskoj oblasti je stvaranje tampon-zone, ali ne i osvajanje grada Fotografija je preuzeta sa interneta

Predsjednik Rusije, Vladimir Putin, je danas rekao da je cilj ruske ofanzive u Harkovskoj oblasti u Ukrajini stvaranje tampon-zone, ali ne i osvajanje istoimenog glavnog grada te oblasti.

Putin je novinarima u kineskom gradu Harbinu, gde je u posjeti, rekao da je napad ruskih snaga na Harkovsku oblast odgovor na ukrajinsko gađanje ruske pogranične Belgorodske oblasti.

"Javno sam rekao da ukoliko se to nastavi, bićemo primorani da stvorimo bezbjednosnu, sanitarnu zonu", rekao je on.

Putin je ocijenio da vojska Rusije "svakodnevno ostvaruje rezultate" u borbama u Harkovskoj oblasti, da "napreduje po planu" i da za sada Rusija ne planira da zauzme Harkov.

Moskva je 9. maja pokrenula iznenadnu ofanzivu u oblasti Harkova i već osvojila najviše teritorije u posljednjih godinu i po dana.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je noćas uništeno ili presretnuto više od 100 ukrajinskih dronova koji su napali jugozapad ruske teritorije i Krimsko poluostrvo.

Ministarstvo je navelo je da je vojska uništila 51 bespilotnu letjelicu upućenu na Krim, 44 iznad regiona Krasnodar, šest iznad Belgorodske oblasti i jednu iznad Kurske oblasti, kao i da je uništila šest automatskih plovila u Crnom moru.

Bonus video:

Tekst preuzet sa interneta ne oznacava nase miseljenje nase redakcije. Autor vijesti vijesti.me mi dajemo licno misljenje o svakoj vijesti.

Ocenjujemo vest sa 8/10
Ova vest ima 1287 karaktera sto je za 77% vece od proseka.
Ovo je trenutno 38148 vest

NE PROPUSTITE

Pentagon: Ukrajinskoj vojsci dozvoljeno da koristi američke rakete dugog dometa za gađanje ciljeva duboko u Rusiji

Putin: Južna Koreja će napraviti veliku grešku ako pošalje Ukrajini oružje

Moskva čeka odgovor Amerike na predlog za razmjenu zatvorenika

Rusija mijenja nuklearnu doktrinu?

Rubin: Dugoročni cilj američke politike je međusobno priznanje Srbije i Kosova


Vladimir Putin Harkovska oblast Harkov tampon zona Rusija Ukrajina rat u Ukrajini Harbin Belgorodska oblast Moskva Krimsko poluostrvo Krasnodar Kurska oblast Crno more

KomentariOstavi komentarGrafik posecenosti • Najnovije
  Najcitanije
  Komentari

  • Cijene goriva u Crnoj Gori
  • Benzin 1.30€/l
  • Dizel 1.41€/l
  • TNG 0.90€
  • Pogledaj detaljnije..


  Najnovije vijesti