Hasler: Komitet ministara Savjeta Evrope razmatra kako će nastaviti proces u vezi sa prijemom Kosova

Admin | 17 May 2024

Sredinom aprila, Parlamentarna skupština Savjeta Evrope (PSSE) usvojila je preporuku o prihvatanju prijave Kosova za članstvo u toj organizaciji, o čemu konačnu odluku donosi Komitet ministara
Hasler: Komitet ministara Savjeta Evrope razmatra kako će nastaviti proces u vezi sa prijemom Kosova Hasler: Komitet ministara Savjeta Evrope razmatra kako će nastaviti proces u vezi sa prijemom Kosova Fotografija je preuzeta sa interneta

Komitet ministara Savjeta Evrope trenutno razmatra kako će nastaviti proces u vezi sa prijemom Kosova u tu organizaciju.

To je na konferenciji za novinare rekla odlazeća predsjedavajuća Komitetom ministara, ministarka vanjskih poslova Lihtenštajna Dominik Hasler.

"Kosovo je pomenuto nekoliko puta na sastanku, u izlaganjima ministara. Uradili smo sve što smo mogli da ubrzamo taj proces i Komitet ministara trenutno razmatra kako će to nastaviti", rekla je Hasler odgovarajući na pitanje novinara šta je sa aplikacijom Kosova i da li je pominjana na današnjem sastanku ministara spoljnih poslova iz 46 zemalja članica te organizacije.

Sredinom aprila, Parlamentarna skupština Savjeta Evrope (PSSE) usvojila je preporuku o prihvatanju prijave Kosova za članstvo u toj organizaciji, o čemu konačnu odluku donosi Komitet ministara.

Kako su Vijesti ranije objavile, Francuska i još neke države neformalno su tražile odlaganje donošenja odluke o prijemu Kosova jer tamo još nije osnovana Zajednicu srpskih opština (ZSO), dogovorena prvim Briselskim sporazumom koji su Beograd i Priština potpisali 2013. godine.

Na današnjoj sjednici Komiteta ministara, Litvanija je preuzela rotirajuće predsjedavanje Komitetom od Lihtenštajna.

Bonus video:

Tekst preuzet sa interneta ne oznacava nase miseljenje nase redakcije. Autor vijesti vijesti.me mi dajemo licno misljenje o svakoj vijesti.

Ocenjujemo vest sa 7/10
Ova vest ima 1313 karaktera sto je za 68% vece od proseka.
Ovo je trenutno 38147 vest

NE PROPUSTITE

Rubin: Dugoročni cilj američke politike je međusobno priznanje Srbije i Kosova

Borelj preporučio ukidanje mjera Kosovu

Stano: Ako dođe do zaoštravanja na Kosovu, EU će preduzeti mjere jače od saopštenja

Krivična prijava protiv državljanina Kosova: Osumnjičen da je svoju djecu navodio na prosjačenje

Kosovo: Užasi porođaja u državnim bolnicama


Komitet ministara Savjeta Evrope Savjet Evrope Kosovo Dominik Hasler PSSE Parlamentarna skupština Savjeta Evrope ZSO Zajednica srpskih opština

KomentariOstavi komentarGrafik posecenosti • Najnovije
  Najcitanije
  Komentari

  • Cijene goriva u Crnoj Gori
  • Benzin 1.30€/l
  • Dizel 1.41€/l
  • TNG 0.90€
  • Pogledaj detaljnije..


  Najnovije vijesti