Višeminutne ovacije nakon premijere baleta "Tamo, gdje sve duše idu" na Jadranskom festivalu igre

Admin | 11 Jun 2024

Pozitivne utiske sa premijere u Budvi podijelio je i koreograf Miloš Isailović koji je uz ovu baletsku predstavu i sjajan tim plesača pokušao ponuditi odgovore na kompleksna pitanja
Višeminutne ovacije nakon premijere baleta "Tamo, gdje sve duše idu" na Jadranskom festivalu igre Višeminutne ovacije nakon premijere baleta "Tamo, gdje sve duše idu" na Jadranskom festivalu igre Fotografija je preuzeta sa interneta

Pred punim gledalištem na sceni između crkava u Starom gradu u Budvi sinoć je, u sklopu drugog Jadranskog festivala igre, premijerno izvedena baletska predstava "Tamo, gdje sve duše idu", koprodukcija Turističke organizacije opštine Budva i Zagrebačkog plesnog ansambla, za koju je koncept i koreografiju osmislio Miloš Isailović.

Maestralni rad cijelog tima koji je radio na predstavi publika je nakon uspješne premijere nagradila višeminutnim aplauzom i ovacijama.

Zadovoljstvo zbog ovakvih pozitivnih reakcija izrazila je Petra Valentić, umjetnička ko-voditeljica Zagrebačkog plesnog ansambla, koja je rekla sledeće: „Vrlo smo zadovoljni, prvenstveno mi je drago da je bilo toliko publike, da je odaziv bio dobar. Do saradnje je došlo preko koreografa Miloša Isailovića sa kim se znam već dugi niz godina i stalno se dogovaramo da bi nešto radili zajedno, a sad je bio super trenutak. On me nazvao, brzo smo sklopili saradnju sa TO Budvom i u kratkom vremenu smo složili predstavu. Jako sam lično i ispred Zagrebačkog plesnog ansambla zadovoljna, nadam se da su i svi ostali“.

Pozitivne utiske sa premijere u Budvi podijelio je i koreograf Miloš Isailović koji je uz ovu baletsku predstavu i sjajan tim plesača pokušao ponuditi odgovore na kompleksna pitanja kao što su: Gdje odlazi duša kad napusti ljubav? Gdje idu ljudi bez duše? Imaju li i oni pravo doći do te svjetlosti, tog beskrajno divnog prostora? Ko smo i što smo kad sretnemo srodnu dušu? Možemo li voljeti? Ovom prilikom je i pohvalio trud koji Jadranski festival igre ulaže u promociju plesa u Crnoj Gori.

U predstavi igraju plesači Luna Lilek, Nika Lilek, Silvija Musić, Lara Kapeloto, Endi Schrotter i Linda Tarnovski, svjetlo radi Anton Modrušan, kompozitor je Ana Krstajić, za scenografiju je zadužena Andreja Rondović, a za kostim Vera Damjanović. Ljubitelji baleta koji su propustili sinoćnu premijeru predstave „Tamo, gdje sve duše idu“, reprizu iste mogu pogledati večeras, 11. juna, od 21 sat na sceni između crkava u Starom gradu u Budvi.

Bonus video:

Tekst preuzet sa interneta ne oznacava nase miseljenje nase redakcije. Autor vijesti vijesti.me mi dajemo licno misljenje o svakoj vijesti.

Ocenjujemo vest sa 7/10
Ova vest ima 2125 karaktera sto je za 39% vece od proseka.
Ovo je trenutno 41219 vest

NE PROPUSTITE

Plesni spektakl u Starom gradu u Budvi

Direktor TO Beograda pozvao sugrađane da ljetuju u Crnoj Gori

"Odustajanje" otvara Jadranski festival igre

U Budvi 11 hiljada gostiju, sjutra počinje karneval, očekuje se pun grad


Jadranski festival Turistička organizacija Budva Miloš Isailović Petar Valentić

KomentariOstavi komentarGrafik posecenosti • Najnovije
  Najcitanije
  Komentari

  • Cijene goriva u Crnoj Gori
  • Benzin 1.30€/l
  • Dizel 1.41€/l
  • TNG 0.90€
  • Pogledaj detaljnije..


  Najnovije vijesti