Subotić: Rješenje je plod odluke Spajića i njegovog tima da sasluša glas građana i sačuva nosioca zdravstvenog turizma

Admin | 21 Jun 2024

Poslanik PES-a je rekao da su najveći resurs i najveće bogatstvo Instituta Igalo upravo njegovi ljudi, struka i znanje
Subotić: Rješenje je plod odluke Spajića i njegovog tima da sasluša glas građana i sačuva nosioca zdravstvenog turizma Subotić: Rješenje je plod odluke Spajića i njegovog tima da sasluša glas građana i sačuva nosioca zdravstvenog turizma Fotografija je preuzeta sa interneta

Pronalaženje rješenja za Institut Igalo postavili smo kao prvi prioritet saradnje Novske Liste i Pokreta Evropa sad (PES) i srećan sam što smo svega nakon godinu dana na pragu deblokade računa, isplate zarada radnicima i realizacije plana spasavanja koji će stabilizovati Institut, vratiti mu stari sjaj i učiniti ga ponovo jednim od najvažnijih resursa grada Herceg Novog, saopštio je danas Jovan Subotić, poslanik PES-a.

"Iznađeno rješenje plod je čvrste odluke premijera Milojka Spajića i njegovog tima da sasluša glas građana Herceg Novog i cijele Crne Gore i sačuva nosioca zdravstvenog turizma u državi. Plod višemjesečnog rada više ministarstava, detaljnih analiza i pregovora doveli su do rješenja koje je početak izgradnje stabilnog i održivog sistema za koji Institut Igalo i ovih dana pokazuje da je sposoban. Uprkos svim problemima, zaposleni u Institutu nisu dozvolili da ijedan pacijent ili bilo koji gost osjete težinu situacije, već su marljivo radili i vjerovali da će ovaj dan doći", istakao je Subotić u saopštenju.

Na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare premijera Milojka Spajića i vlasnika "Vila Oliva" Žarka Rakčevića saopšteno je da će Vlada zajedno sa najvećim manjinskim akcionarom Instituta Igalo "Vila Oliva" riješiti problem deblokade računa Instituta od 7,3 miliona, tako što će po pola učestvovati u tom poslu.

Subotić je dodao da su najveći resurs i najveće bogatstvo Instituta Igalo upravo njegovi ljudi, struka i znanje.

"Uvjeren sam da ćemo kroz plan spasavanja i plan restrukturiranja stvoriti uslove da ti ljudi nikada više ne strahuju za lične dohotke, a da će struka i znanje doći do punog izražaja dodatnim ulaganjima države i modernizacijom ponuđenih usluga. Pozdravljam i sve napore koji su uloženi ovih dana ali i prethodnih mjeseci u poboljšanje situacije u Bolnici Meljine, kao i promptno razrješenje problematike u Domu Zdravlja početkom godine. Više je nego očigledno da je situacija sa zdravstvenim sistemom u Herceg Novom stavljena visoko na listi prioriteta 44. Vlade. Borba za Institut ali i za Bolnicu se nastavlja. Siguran sam da će od sada biti mnogo uspješnija kada znamo da je put oporavka u oba slučaja trasiran", poručio je Subotić.

Bonus video:

Tekst preuzet sa interneta ne oznacava nase miseljenje nase redakcije. Autor vijesti vijesti.me mi dajemo licno misljenje o svakoj vijesti.

Ocenjujemo vest sa 8/10
Ova vest ima 2322 karaktera sto je za 19% vece od proseka.
Ovo je trenutno 42610 vest

NE PROPUSTITE

Za osam mjeseci više telefonskih nego redovnih sjednica Vlade: Vođenje države na klik ili potreba

Ivanović: Crna Gora privržena jedinstvu i solidarnosti NATO-a u odbrani slobode i demokratije

Ivanović: Crna Gora ostaje privržena jedinstvu i solidarnosti NATO-a u odbrani slobode i demokratije

Tijana Šuković imenovana za v.d. generalne direktorice Direktorata za međunarodnu saradnju

CGO i HRA: Jakšić Stojanović da ostane ministarka prosvjete, pokazala da se stvari mogu popraviti


Jovan Subotić Milojko Spajić Vlada Crne Gore PES Pokret Evropa sad Institut Igalo Vile Oliva Žarko Rakčević

KomentariOstavi komentarGrafik posecenosti • Najnovije
  Najcitanije
  Komentari

  • Cijene goriva u Crnoj Gori
  • Benzin 1.30€/l
  • Dizel 1.41€/l
  • TNG 0.90€
  • Pogledaj detaljnije..


  Najnovije vijesti