Pljevlja: Sjednica Skupštine prekinuta u trenutku kada se raspravljalo o davanju saglasnosti na novi cjenovnik parkinga

Admin | 11 Jun 2024

Vijesti saznaju da su se usvajanju predloženog cjenovnika suprotivili odbornici Pokreta Evropa sad i Demokrata, koji bi da sjednica nije prekinuta glasali protiv. Protiv bi kako je Vijestima nezvanično saopšteno najvjerovatnije bili i odbornici Pok
Pljevlja: Sjednica Skupštine prekinuta u trenutku kada se raspravljalo o davanju saglasnosti na novi cjenovnik parkinga Pljevlja: Sjednica Skupštine prekinuta u trenutku kada se raspravljalo o davanju saglasnosti na novi cjenovnik parkinga Fotografija je preuzeta sa interneta

Sjednica Skupštine opštine Pljevlja prekinuta je danas, a njen nastavak zakazan za 19. jun, u trenutku kada se raspravljalo o poslednjoj tački dnevnog reda davanju saglasnosti na novi cjenovnik parking usluga, koji je usvojio Odbor direktora, opštinskog preduzeća Čistoća, u čijem sastavi radi i parking servis.

Sjednica je prekinuta, nakon duže pauze tokom koje su obavljene konsultacije unutar vladajuće koalicije, nakon što je bilo primjetno da partije nemaju jedinstven stav a neki od njih nisu željeli da podrže novi cjenovnik, kojim se usluge parkiranja uvećavaju do 60 odsto.

Vijesti saznaju da su se usvajanju predloženog cjenovnika suprotivili odbornici Pokreta Evropa sad i Demokrata, koji bi da sjednica nije prekinuta glasali protiv. Protiv bi kako je Vijestima nezvanično saopšteno najvjerovatnije bili i odbornici Pokreta za Pljevja.

„ Konsultacije koje smo obavili je znak da ova skupštinska većina ozbiljno pristupa svakoj temi koja je na dnevnom redu pa i o ovom cjenovniku Čistoće. Želimo da se potpuno usaglasimo, ali je dilema dosta i biramo najbolja rješenja. Odbornički klub Pokreta za Pljevlja moli za razumjevanje sve odborničke klubove, da bi nam dokument bio kvalitetniji i da budemo potpuno usaglašeni o svakom pojedinačnom rješenju i da ovu sjednicu prekinemo i nastavimo je kada odredi predsjednica Skupštine opštine. Nije ovo nerazumjevanje, nego je ovo potreba dogovaranja i ozbiljnog pristupa ovoj temi koju smo i ranije imali. Moramo i za druga preduzeća imati isti oprez i da zaposleni u tim preduzećima budu zadovoljni onoliko koliko im mi možemo pomoći, ali i mi da dobijemo pune informacije na osnovu kojih možemo valjano odlučivati“, rekao je odbornik Pokreta za Pljevlja Božidar Bajić, čiji su predlog podržali svi prisutni odbornici skupštinske većine.

Postignut je dogovor da se do 19. juna, kada je zakazan nastavak sjednice skupštinska većina zajedno sa redsejednikom i potpredsjednikom opštine , menadžmentom i resornim sekretarom pokuša naći rješenje.

Odbornici Demokratske partije socijelista i Bošnjačke stranke, bojkotovali su današnju sjednici, a sjednicama lokalnog parlamenta neće prisustvovati sve dok, kako su kazali, lokalna vlast ne počne baviti razvojnim projektima, a ne samo nacionalnim i vjerskim temama.

Ukoliko odbornici daju saglasnost na novi cjenovnik usluge parkiranja građani će ovu uslugu ubuduće plaćati i do 60 odsto skuplje nego do sada.

Umjesto sadašnjih cijena parkiranja u podzemnoj garaži na Trgu 13. jul od 50 centi po započetom satu, predložena je cijena 80 centi, što je povećanje od 60 odsto.

Mjesečna karta za parkiranje u ovoj garaži 60 eura, a za zaposlene u prvoj zani 35. Dnevna karta osam, nedeljna 18, i mjesečna karta za rezervisano parking mjesto za pravna lica i preduzetnike sto eura.

Fizička i pravana lica imaju pravo na popust za kupljenu polugodišnju ili godišnju kartu u iznosu od deset odnosno 20 odsto.

Predloženo je i da se za pedeset odsto poveća cijena parkiranje za opšta(posebno obilježene površine na kolovozu ili trotoraru) i posebna parkirališta koja su uređena za parkiranje motornih vozila.

Novim cjenovnikom koji je predložio menadžent Čistoće cijena parkinga u prvoj zoni u Pljevljima u vremenu od 6 do 22 sata naplaćivala bi se 60 centi, umjesto 40 koliko je bilo do sada a u drugoj, 40 centi po započetom satu.

Dnevna karta u obje zone umjesto tri koštale bi šest eura a sedmična deset umjesto dosadašnjih 7.

Povlašćena mjesečna karta za stanare prve zone iznosila bi 12 eura, a za pravna lica i preduzetnike povećana je sa 24 na 35 eura. Zaposleni u prvoj i drugoj zoni povlašćenu kartu mogu kupiti po cijeni od 12 eura, četiri eura više nego do sada. Doplatna iznosi 10 eura.

U Pljevljima ima devet uređenih parkirališta sa ukupno 283 parking mjesta plus 68 parking mjesta u podzemnoj garaži na Trgu 13. jul u centru grada.

Preduzeće Čistoća koje gazduje gradskim parkiralištima planira da počne naplatu usluge parkiraanja i na parkiralištu u Prijepoljskoj ulici iza zgrade Pošte.

Parking iza Pošte je kapaciteta 46 parking mjesta od kojih dva ne podliježu naplati i namijenjena su za osobe sa invaliditetom. Parkiralište biće zatvoreno rampama.

Završeni su i radovi na izgradnji parkinga u Ulici Mila Peruničića koje pripada prvoj zoni. Parking posjeduje 35 parking mjesta od kojih su dva namijenjena osobama sa invaliditetom.

U planu je i proširivanje otvorenog parkirališta iza nekadašnjeg restorana Ekpsres za osam parking mjesta.

Odbornici su jednoglasno usvojili i odluku o podizanju spomenika stradalom poručniku Vojske Jugoslavije Predragu Peđi Leovcu na ulazu u gradski park Vodice. Usvojena je i odluka o podizanju spomenika patrijarhu Varnavi Rosiću na istoimenom trgu u Pljevljima.

Odbornici su podržali i predlog da se Drvarska ulica u Pljevljima preimenuje u ulicu kapetana Đurka Bojovića, za kojeg je odbornik Nove Božidar Jelovac kazao da je bio poslednja žrtva građanskog sukoba na prostoru bivše Jugoslavije.

Odbornici su izabrali i Tijanu Damjanović za sekretarku skupštine opštine, a skupština je konstatovala i prestanak mandata dosadašnjoj sekretarki Emini Brković.

Skupština je dala saglasnost da se za direktora Dnevnog centra u Pljevljima izabere Goran Leovac.

Bonus video:

Tekst preuzet sa interneta ne oznacava nase miseljenje nase redakcije. Autor vijesti vijesti.me mi dajemo licno misljenje o svakoj vijesti.

Ocenjujemo vest sa 10/10
Ova vest ima 5515 karaktera sto je za 33% vece od proseka.
Ovo je trenutno 41261 vest

NE PROPUSTITE

Opština Pljevlja poklanja rančeve svim prvacima

Radnici zatrpali pljevaljski sud tužbama

INTERVJU Laković: Sve staje ako se ne izmjesti Ćehotina

CIN-CG: Pandemija lažnih diploma - mnogi preko noći postali medicinske sestre i tehničari

Spor Stanića i Mandića oko novca za stranku i crkva Pomirnica: „Ako srpski blok stoji na prevarama, bolje da ga nema”


Pljevlja Sjednica Skupštine opštine Pljevlja parking cijena parkinga

Komentari



Ostavi komentar



Grafik posecenosti



  • Najnovije
    Najcitanije
    Komentari

    • Cijene goriva u Crnoj Gori
    • Benzin 1.30€/l
    • Dizel 1.41€/l
    • TNG 0.90€
    • Pogledaj detaljnije..


    Najnovije vijesti