Gorčević: Međuvladina konferencija finalna potvrda da Crna Gora može krenuti u završnu etapu pristupnih pregovora

Admin | 21 Jun 2024

"Ovo je prilika da svih 27 zemalja članica potvrdi da je Crna Gora iskoristila pruženu priliku za ubrzanje integracionog procesa i ispunila neophodna privremena mjerila u pregovaračkim poglavljima 23 i 24"
Gorčević: Međuvladina konferencija finalna potvrda da Crna Gora može krenuti u završnu etapu pristupnih pregovora Gorčević: Međuvladina konferencija finalna potvrda da Crna Gora može krenuti u završnu etapu pristupnih pregovora Fotografija je preuzeta sa interneta

Međuvladina konferencija biće finalna potvrda da Crna Gora može krenuti u završnu etapu pristupnih pregovora – zatvaranje pregovaračkih poglavlja, poručila je ministarka evropskih poslova, Maida Gorčević.

Dvije strane (EU-Crna Gora) bi na međuvladinoj konferenciji trebalo da usvoje Izvještaj o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24 i završna mjerila (IBAR).

"Dobre vijesti stižu iz Belgije! Međuvladina konferencija EU- Crna Gora zakazana je za 26. jun. Ovo je prilika da svih 27 zemalja članica potvrdi da je Crna Gora iskoristila pruženu priliku za ubrzanje integracionog procesa i ispunila neophodna privremena mjerila u pregovaračkim poglavljima 23 i 24. Međuvladina konferencija biće finalna potvrda da smo dobili pozitivan IBAR i da možemo krenuti u završnu etapu pristupnih pregovora – zatvaranje pregovaračkih poglavlja“, napisala je Gorčević na mreži Iks.

Bonus video:

Tekst preuzet sa interneta ne oznacava nase miseljenje nase redakcije. Autor vijesti vijesti.me mi dajemo licno misljenje o svakoj vijesti.

Ocenjujemo vest sa 9/10
Ova vest ima 963 karaktera sto je za 15% vece od proseka.
Ovo je trenutno 42571 vest

NE PROPUSTITE

Grant EU od 100 miliona eura za dionicu Mateševo-Andrijevica

Grant EU od 100 miliona eura za auto-put Mateševo-Andrijevica

Grant Evropske komisije od 100 miliona eura za auto-put Mateševo-Andrijevica

"Talas antisemitizma" zapljuskuje EU, pokazuje istraživanje

EP dobija i treću krajnje desnu političku grupu: Dogovorili se AfD i Okamura


Crna Gora EU Evropska unija međuvladina konferencija Maida Gorčević

KomentariOstavi komentarGrafik posecenosti • Najnovije
  Najcitanije
  Komentari

  • Cijene goriva u Crnoj Gori
  • Benzin 1.30€/l
  • Dizel 1.41€/l
  • TNG 0.90€
  • Pogledaj detaljnije..


  Najnovije vijesti