DPS: Vladajuća većina ugrožava dobrosusjedske odnose i evropsku perspektivu države

Admin | 15 May 2024

Iz DPS-a su ocijenili da je protestna nota Hrvatske posljedica ponašanja vladajuće koalicije
DPS: Vladajuća većina ugrožava dobrosusjedske odnose i evropsku perspektivu države DPS: Vladajuća većina ugrožava dobrosusjedske odnose i evropsku perspektivu države Fotografija je preuzeta sa interneta

Protestna nota Hrvatske posljedica je ponašanja vladajuće koalicije, koja dopušta liderima Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije, Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, da namjerno razbijaju dobrosusjedske odnose i podrivaju evropski put države, saopštili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Hrvatska je uputila protestnu notu Crnoj Gori, povodom najave Mandića da će predstavnici srpskog naroda u Skupštini predložiti rezoluciju o genocidu u Jasenovcu.

Iz DPS-a su ocijenili da je protestna nota Hrvatske posljedica ponašanja vladajuće koalicije.

„Vladajuća koalicija, zbog svojih sitnih kalkulacija, preciznije čuvanje fotelja u koje su njeni funkcioneri zasjeli, dopušta Mandiću i Kneževiću da namjerno razbijaju dobrosusjedske odnose Crne Gore i da podrivaju evropski put države“, naveli su iz DPS-a.

Iz te partije su kazali da su najava Mandića i Kneževića da će lansirati rezoluciju o Jasenovcu, „kako bi nekako biračima objasnili zašto podržavaju Vladu koja glasa suprotno interesima zvaničnog Beograda“, i indiferentan stav ministra vanjskih poslova, „koji se ponaša kao da sa njim to sve nikakve dodirne tačke nema“, prouzrokovali današnji odgovor Hrvatske.

„DPS konstantno upozorava na to da aktuelna vladajuća većina svakim danom produkuje incidente kojim ugrožava dobrosusjedske odnose i evropsku perspektivu Crne Gore“, kaže se u saopštenju DPS-a.

Navodi se da je skandalozna činjenica da je Vlada u kratkom periodu dobila dvije protestne note od svojih susjeda.

Iz DPS-a su rekli da politička trgovina i borba za očuvanje fotelja prijeti da Crnu Goru sroza i kompromituje kao pouzdanog regionalnog partnera.

„Upravo spremnost da se zloupotrijebe i politizuju žrtve pokazuje da oni koji potenciraju ovu priču nemaju nikakav osjećaj poštovanja prema stradalima i njihovim porodicama“, kaže se u saopštenju.

Iz DPS-a su ocijenili da aktuelna Vlada mora što prije da ode, u prošlost, kao što su i prethodne dvije.

„Vrijeme je da Crna Gora dobije stabilnu, odgovornu i evropski orijentisanu vlast, koja će povratiti stabilnost i nastaviti da vodi zemlju putem evropskih integracija“, kazali su iz te partije.

Bonus video:

Tekst preuzet sa interneta ne oznacava nase miseljenje nase redakcije. Autor vijesti vijesti.me mi dajemo licno misljenje o svakoj vijesti.

Ocenjujemo vest sa 10/10
Ova vest ima 2311 karaktera sto je za 97% vece od proseka.
Ovo je trenutno 37884 vest

NE PROPUSTITE

I Milović u podgoričkoj trci: Ko će i u kom aranžmanu na izbore u glavnom gradu

DPS: Dobrodošli u Nikšić, gdje se u Željezari odlaže smeće, deponija gori, kontejneri su puni...

Nikolić: PES strahuje od izbora u Podgorici, pregovara se o tome da svi konstituenti Vlade budu na jednoj listi

Aranitović: PES kreće sa naglim partijskim zapošljavanjem u Glavnom gradu

Dajković: Milatović kriv za pad vlasti u Podgorici, fer bi bilo da i on vrati mandat građanima


DPS Demokratska partija socijalista Hrvatska

Komentari



Ostavi komentar



Grafik posecenosti



  • Najnovije
    Najcitanije
    Komentari

    • Cijene goriva u Crnoj Gori
    • Benzin 1.30€/l
    • Dizel 1.41€/l
    • TNG 0.90€
    • Pogledaj detaljnije..


    Najnovije vijesti