Đeljošaj otkazuje sjednicu Partnerskog savjeta za regionalni razvoj: Neće je biti dok je Kovačević član

Admin | 20 Jun 2024

"Partnerski savjet ima značajnu ulogu u regionalnom razvoju države i njegovo funkcionisanje u punom kapacitetu je od izuzetne važnosti, ali ne po cijenu civilizacijskog posrtanja i unižavanja članova ovog tijela", kazao je Đeljošaj
Đeljošaj otkazuje sjednicu Partnerskog savjeta za regionalni razvoj: Neće je biti dok je Kovačević član Đeljošaj otkazuje sjednicu Partnerskog savjeta za regionalni razvoj: Neće je biti dok je Kovačević član Fotografija je preuzeta sa interneta

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj otkazuje sjednicu Partnerskog savjeta za regionalni razvoj, a sjednice neće bito dok je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević član Partnerskog savjeta za regionalni razvoj.

To je saopšteno iz Đeljošajevog kabineta.

"Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj, kao predsjedavajući Partnerskog savjeta za regionalni razvoj, donio je odluku o otkazivanju konstitutivne sjednice Savjeta koja je zakazana za sjutra, 21. jun. Naime, stav velikog broja članova Savjeta kao i potpredjsednika Đeljošaja je da u ovom važnom državnom tijelu, nakon posljednih izjava u javnosti, predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević ne može biti član ovog važnog tijela", ističe se u saopštenju.

"Partnerski savjet ima značajnu ulogu u regionalnom razvoju države i njegovo funkcionisanje u punom kapacitetu je od izuzetne važnosti, ali ne po cijenu civilizacijskog posrtanja i unižavanja članova ovog tijela", kazao je Đeljošaj

U saopštenju swe navodi da će novi termin održavanja konstitutivne sjednice Partnerskog savjeta bit naknadno utvrđen, nakon procesuiranja izmjene sastava, tj. kada se stvore uslovi za održavanje sjednice u partnerskom odnosu međusobnog uvažavanja, što su postulati na kojima ovo tijelo temelji svoje razvojne politike.

"Partnerski savjet za regionalni razvoj je Vladino tijelo čiji je zadatak praćenje i unapređenje politike regionalnog razvoja Crne Gore. Gjeloshaj je krajem prethodne godine inicirao ponovno uspostavljanje ovog Savjeta. Konstitutivna sjednica zakazana je za 21. jun i resor ekonomije, koji koordinira radom Savjeta, prethodno je uputio zvanične pozive svim članovima", poručili su iz Đeljošajevog kabineta.

Kovačević je prošle sedmice tokom govora na obilježavanju 166 godina od bitke na Grahovcu, poručio da će “s onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima”. To je rekao obraćajući se, kako je kazao, “bivšim vlastodršcima i njihovim pulenima”.

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom te izjave i ispituje da li u njoj ima krivičnog djela - govor mržnje.

Kovačević je nakon davanja izjave policiji, novinarima kazao da je ostao pri onome što je ranije izjavio - da nije nikoga vrijeđao, niti je kome prijetio: “Sve ostalo su konstrukcije onih koji ih prave, imaju svoje ciljeve zbog čega sve to rade”.

Klub odbornika “Evropski tim za Nikšić”, koji predvode predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS), podnio je predlog za razrješenje Kovačevića zbog “izazivanja osjećaja straha i nesigurnosti kod građana Nikšića”.

Bonus video:

Tekst preuzet sa interneta ne oznacava nase miseljenje nase redakcije. Autor vijesti vijesti.me mi dajemo licno misljenje o svakoj vijesti.

Ocenjujemo vest sa 6/10
Ova vest ima 2827 karaktera sto je za 91% vece od proseka.
Ovo je trenutno 42454 vest

NE PROPUSTITE

Za osam mjeseci više telefonskih nego redovnih sjednica Vlade: Vođenje države na klik ili potreba

Ivanović: Crna Gora privržena jedinstvu i solidarnosti NATO-a u odbrani slobode i demokratije

Ivanović: Crna Gora ostaje privržena jedinstvu i solidarnosti NATO-a u odbrani slobode i demokratije

Tijana Šuković imenovana za v.d. generalne direktorice Direktorata za međunarodnu saradnju

CGO i HRA: Jakšić Stojanović da ostane ministarka prosvjete, pokazala da se stvari mogu popraviti


Nik Đeljošaj Marko Kovačević Opština Nikšić Nikšić Vlada Crne Gore Partnerski savjet za regionalni razvoj

KomentariOstavi komentarGrafik posecenosti • Najnovije
  Najcitanije
  Komentari

  • Cijene goriva u Crnoj Gori
  • Benzin 1.30€/l
  • Dizel 1.41€/l
  • TNG 0.90€
  • Pogledaj detaljnije..


  Najnovije vijesti