Otvoren adaptirani košarkaški teren Resursnog centra u Podgorici

Admin | 11 Jun 2024

“Realizacija ovog projekta je dokaz da zajedno možemo graditi bolju i ljepšu budućnost za sve nas, a posebno za najosjetljivije kategorije stanovništva“
Otvoren adaptirani košarkaški teren Resursnog centra u Podgorici Otvoren adaptirani košarkaški teren Resursnog centra u Podgorici Fotografija je preuzeta sa interneta

Otvaranje adaptiranog košarkaškog terena Resursnog centra za djecu i mlade Podgorica, samo je početak inkluzije djece i osoba sa poteškoćama u razvoju u crnogorsko društvo, poručio je ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva sporta i mladih, Šćekić je, na svečanom otvaranju adaptiranog terena, kazao da je obaveza društva da se djeci i osobama sa osoba sa poteškoćama u razvoju obezbijede najbolji uslovi za nesmetano funkcionisanje.

“Realizacija ovog projekta je dokaz da zajedno možemo graditi bolju i ljepšu budućnost za sve nas, a posebno za najosjetljivije kategorije stanovništva“, kazao je Šćekić.

Adaptacija terena Resursnog centra, kako je rekao, bila je visoko u agendi projekata Ministarstva sporta i mladih.

Šćekić je zahvalio svima koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji tog projekta.

“Iskoristite teren na najbolji način. Igrajte se, trenirajte, uživajte u svakom trenutku provedenom ovdje. Neka ovo bude mjesto gdje ćete se uvijek osjećati dobrodošlo, sigurno i inspirisano”, poručio je Šćekić.

Direktorica Resursnog centra Marijana Antonijević rekla je da su iz te institucije dugo čekali da sportski poligon u njihovom dvorištu dobije današnji izgled.

„Rekonstrukcijom sportskog poligona dobili smo kvalitetnije i bezbjednije uslove za bavljenje sportom naših učenika“, kazala je Antonijević.

Ona je zahvalila Ministarstvu sporta i mladih i Šćekiću na uloženim naporima da teren u dvorištu Resursnog centra dobije današnji izgled.

Antonijević je zahvalila i i predsjedniku Paraolimpijskog komiteta Crne Gore Ivanu Tomiću na doprinosu.

Ministarstvo sporta i mladih finansiralo je adaptaciju košarkaškog terena, a projekat je podrazumijevao postavljanje tartan podloge, zamjenu košarkaških tabli i izradu jame za skok u dalj.

Iz Ministarstva su kazali da je investicija vrijedna 40 hiljada eura.

Bonus video:

Tekst preuzet sa interneta ne oznacava nase miseljenje nase redakcije. Autor vijesti vijesti.me mi dajemo licno misljenje o svakoj vijesti.

Ocenjujemo vest sa 6/10
Ova vest ima 2036 karaktera sto je za 90% vece od proseka.
Ovo je trenutno 41267 vest

NE PROPUSTITE

Zvaničnici o smrti Šarkića: Nenadoknadiv gubitak

Šćekić: Smrt Šarkića veliki gubitak za njegovu porodicu, crnogorski fudbal i sport

Šćekić i Jokić razgovarali o razvoju sporta u Kotoru: Prioritet izgradnja stadiona i dvorane

Šćekić: Građani Pljevalja će napokon dobiti kvalitetniju zdravstvenu zaštitu i poželjniji grad za ostanak


Dragoslav Šćekić Ministarstvo sporta i mladih Resursni centar Podgorica

KomentariOstavi komentarGrafik posecenosti • Najnovije
  Najcitanije
  Komentari

  • Cijene goriva u Crnoj Gori
  • Benzin 1.30€/l
  • Dizel 1.41€/l
  • TNG 0.90€
  • Pogledaj detaljnije..


  Najnovije vijesti